Cappuccino ghribia
Ghribia (Marokkaanse koekjes) heb je in allerlei soorten en maten. Vaak is de basis een fijngemalen nooit en daar voeg je vanalles aan toe om steeds een andere smaak te creëren. Op mijn website vind je al diverse ghribiarecepten, zoals de traditionele versie, de griesmeel-kokosversie en deze zachte amandelghribia. Deze versie met oploscappuccino is echt verrassend lekker! Ik zag het op een Franse website en ik dacht, dit ga ik ook proberen. Nou geloof me, dit word je nieuwe favoriete smaak hoor!
Wat betreft de poedersuikercrackling. Dit lukt het beste met poedersuiker van de Lidl (daar zit namelijk wat maïzena bij) en als je de oven op boven- en onderwarmte zet op een hoge stand. Met hetelucht lukt dit vaak niet.
Ingrediënten voor 25 stuks:
175 gr fijngemalen amandelen of amandelmeel
100 gr poedersuiker
2 zakjes oploskoffie cappuccino
1-2 eiwitten
100 gr extra poedersuiker
Bereiding:
Meng de fijngemalen amandelen met de poedersuiker en oploskoffie. Voeg beetje bij beetje eiwit toe tot je een samenhangend mengsel hebt dat iets plakkerig is. Maak er 25 bolletjes van en rol deze ruimschoots door de poedersuiker. Zorg dat er echt een goede laag op heel het bolletje zit. Leg de bolletjes op een bakplaat met bakpapier en bak de koekjes 10-12 minuten in een oven van 200 graden boven- en onderwarmte.
Reacties
Een reactie posten