15x recepten met gehakt


Ik wilde al een tijdje een overzichtje maken van lekkere recepten met gehakt. Het wordt vaak ondergewaardeerd of als goedkoop vlees gezien, maar je kunt er heel veel lekkere dingen mee maken. Ik gebruik zelf eigenlijk altijd rundergehakt, maar ik zie ook vaak gemengd gehakt gebruikt worden (voor moslims is dat rund met lam). En naast rundergehakt kun je natuurlijk ook eens variĆ«ren met kipgehakt, puur lamsgehakt of kalkoengehakt. En wat te denken van vegetarisch gehakt, ook nog leuk om eens uit te proberen. Ik at het toen ik meedeed met de bakwedstrijd bij koffietijd en je proeft bijna geen verschil met echt gehakt. In ieder geval heb ik 15 lekkere recepten voo rjullie, dus eet smakelijk alvast!
Ik maak vaak tortilla , omdat we het zo lekker vinden, maar ook omdat het makkelijk te maken is en snel klaar. Mijn zoontje heeft lange tijd gedacht dat het een pannenkoek was (hij at toen nog niet zo goed ei) en nu noemt hij het ook tottilla. Deze versie met gehaktballetjes is weer eens wat anders en smaakt erg lekker!


Larb gai // Thaise salade met pittige kip

Leuk he, van die slaschuitjes. Ik wil dat ook al een tijdje eens proberen en deze lijken me erg lekker. Je maakt ze met zelfgemaakt kipgehakt, dat is supersimpel, want je maalt het gewoon in je keukenmachine of hakmolen.


bloemkool tortillas met pittig gekruid gehakt | It's a Food Life

Ik maak al een tijdje mijn tortillawraps zelf, maar bloemkooltortilla's heb ik nog nooit geprobeerd. Ik moet zeggen dat ze er erg lekker uitzien, dus die gaan op mijn lijstje!Deze broodjes maak ik al jaren, sind sik het recept op marokko.nl overnam van een lid dat Cookie heette. Ze zijn heerlijk gekruid en smaken goed bij een soepje of bij de lunch. Of neem ze mee onderweg op vakantie of naar een picknick.


noedels met paksoi en gehakt

Nog een snel gerecht voor na een drukke (werk)dag, deze noedels met paksoi en gehakt. Ik vind paksoi zelf erg lekker, vooral als hij nog lekker knapperig is. En deze combinatie met kruidig gehakt en sojasaus lijkt me heerlijk!Wat een grappige combinatie dit, gebakken courgette met yoghurt en gehakt. Het ziet er goed uit moet ik zeggen en als ik Fatima mag geloven, smaakt het ook nog eens heerlijk. Leuk op een tafel met meerdere dips met lekker brood of bij je lunch bijvoorbeeld. Gaan we een keer proberen!Met dit koude winterweer maak ik graag zulke verwarmende gerechten als linzen of witte bonen. De Marokkaanse versie is bij ons favoriet. Een kruidige tomatensaus met witte bonen en gehaktballetjes. Wat olijven erbij en vers brood en je wintermaaltijd is compleet!Ovenschotels maak ik eigenlijk te weinig, maar deze lijkt me erg lekker en ik zou natuurlijk de aardappelpuree zelf maken (vind ik gewoon lekkerder). Ook makkelijk om van tevoren klaar te zetten en alleen nog even in de oven te schuiven.


Volkoren pides met rundergehakt

Deze zien er zo goed uit, jummie! Ik ben dol op hartige broodjes met verschillende vullingen, mijn man wat minder helaas. Dus ze komen minder vaak op tafel dan ik zou willen. Maar deze pides ga ik zeker eens proberen. Kan trouwens ook gewoon met tarwebloem.Deze pasta maak je met boursin en spinazie, samen met de kruidige gehaktballetjes en pasta een heerlijke maaltijd die snel op tafel staat. Met kip is deze pasta trouwens ook lekker.

Gehaktdriehoekjes (Deb's bakery)

gehaktdriehoekjes met pestoboontjes
Ik ben het helemaal met Debbie eens, veel dingen in een krokant jasje zijn heerlijk! Deze combinatie  van gehakt, zongedroogde tomaat en filodeeg lijkt me jammie! Gauw uitproberen dus.

Courzagne (Have a good food day)

IMG_4519.JPG

Een lasagne, maar dan met courgetteplakjes in plaats van lasagnebladen. En tadaa je hebt courzagne. Een leuke variant, ben benieuwd naar de smaak!Dit gerecht maakte ik ooit voor een wedstrijd van ikea. Je kunt hiervoor hun kipballetjes gebruiken, maar ook zelf kipgehaktballetjes maken. De combinatie met couscous, de groenten en abrikozen is erg lekker!! En ook dit staat weer snel op tafel.

Mediterrane quiche (Myhappykitchen)

 Mediterrane quiche

Ik ben dol op quiches en deze variant met gehakt en tomaat lijkt mij ook weer heerlijk. En met zelfgemaakt deeg, moet ik ook nog eens uitproberen.

Mini saucijzenbroodjes (De Zoetekauw)

DSC07201

Saucijzenbroodjes eet ik nooit buiten de deur en ik zie dat je ze heel makkelijk zelf kunt maken. En mini's zijn altijd leuk natuurlijk!

Reacties

 1. Wat een leuk en lekker overzicht! Ik wil zeker die slaschuitjes met kipgehakt proberen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk dat mijn recept ertussen staat. En nog wel met zo'n foto... Snel weer maken en een paar mooie foto's schieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk overzichtsartikel ☻ Bedankt dat jij mijn blog heb genoemd in jou artikel. Super lief, van jou. Dankjewel! Groetjes ElsaR

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De gehakt driehiekjes zijn vast leuk om te maken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dankjewel voor het plaatsen van mijn gehaktdriehoekjes!! Tof!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten