Speculaascupcakes


De Sint is weer in het land en da betekent (al een paar weken overigens) pepernoten, speculaas, taaitaai, amandelstaven etc. Ik had al wat sintbaksels op mijn blog staan: kruidnootjes, taaitaai, pepernotentiramisu en gevuld speculaas. Maar deze speculaascupcakes zijn een mooie aanvulling daarop! Ik maakte ze met mijn basisrecept voor cupcakes, waar ik wat speculaaskruiden en schuddebuikjes bij deed. De topping is van slagroom, mascarpone en speculoospasta en nog wat schuddebuikjes. Jammie! 

Ingredi├źnten voor 12 stuks:
1 tl koek- en speculaaskruiden
4 el schuddebuikjes 
Topping:
200 ml slagroom
125 gr mascarpone
1 zakje klopfix slagroomversteviger
3 el poedersuiker
4 el speculoospasta
Wat schuddebuikjes

Bereiding:
Maak het cupcakebeslag volgens het recept en mix er extra de koek- en speculaaskruiden door. Bedek je muffinbakplaat met papieren vormpjes en schep het beslag erin. Strooi op elke cupcake wat schuddebuikjes en bak de cupcakes 15-20 minuten op 175 graden goudbruin en gaar. Laat ze afkoelen op een rooster.

Mix voor de topping de slagroom stijf met de poedersuiker en klopfix. Mix dan de mascarpone en speculoospasta erdoor tot een gladde room. Doe in een spuitzak met stervormig spuitmondje. Ik gebruik 1M van Wilton hiervoor (kun je hier kopen bij bol.com). Spuit een roosjes of een toefje en garneer met wat schuddebuikjes.

Reacties

Populaire recepten