maandag 11 december 2017

Mississippi Mud pie - Amerikaanse chocoladetaart


Ik had al een tijdje geen Amerikaans recept meer gemaakt, een tijdje geleden had ik eens een Amerikaanse maand met recepten uit de Amerikaanse keuken. Ik had toen nog zoveel meer willen maken waar ik niet aan toe kwam. Ik maakte wel bijv. deze peanutbuttercookies, deze fried chicken, deze American pancakes en later deze superlekker broodjes pulled chicken.

De Mississippi mud pie (letterlijk Mississippi moddertaart) had ik ook opgeslagen, maar nog steeds niet gemaakt. Nu kwam ik hem in mijn pinterestbord met taartideeën weer tegen en besloot hem te maken. Het is een simpele taart waar verschillende versies van bestaan, deze bestaat uit een smeuïge chocoladecake met bovenop slagroom en geschaafde chocolade. Erg lekker! Voor kerst kun je hem nog combineren met wat kersen of cranberries bijvoorbeeld!Ingrediënten voor een vorm van 26 cm:
250 gr roomboter
150 gr pure chocolade
300 gram water (even wegen)
2 eieren
300 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
250 gr bloem
8 gr bakpoeder
2 el cacao
Topping:
200 ml slagroom
1 zakje slagroomversteviger
2 el poedersuiker
50 gr pure chocolade, geschaafd

Bereiding:
Doe de boter met de chocolade en water in een steelpannetje en laat smelten. Mix ondertussen de eieren met de suiker luchtig. Giet het chocolademengsel er al mixend bij. Voeg dan bloem, bakpoeder en cacao toe en mix goed.

Vet je springvorm van 26 cm in (ik gebruik een mengsel van 1 tl zachte boter, 1 tl zonnebloemolie en 1 tl bloem). Giet het beslag erin en bak in een voorverwarmde oven van 160 graden (hetelucht 150) voor ongeveer een uur (kan iets langer zijn). Laat daarna afkoelen.

Klop de slagroom stijf met de klopfix en poedersuiker en verdeel over de afgekoelde cake. Verdeel de geschaafde chocolade erover.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten