vrijdag 6 november 2020

Weekmenu week 46


Ik maak elke week een weekmenu voor onszelf, ik verzin dan 7 gerechten en haal daar op zaterdag de boodschappen voor in huis. Dan kies ik elke dag wat we gaan eten. Zo heb je alles al in huis en hoef je ook niet steeds na te denken wat je nou weer eens zult maken. En natuurlijk maak ik ook nog wel eens toch wat anders of schuift een gerecht door naar de week erna. Je kunt er flexibel mee omgaan dus. 

Toen ik op social media vroeg of jullie het leuk zouden vinden als ik elke week een weekmenu zou delen, waren jullie daar heel enthousiast over, leuk! En als favoriete dag kwam de vrijdag naar voren, omdat velen op zaterdag boodschappen doen voor de hele week. Dus, vanaf deze week probeer ik elke vrijdag een gevarieerd weekmenu te plaatsen, met soms foto's en linkjes naar recepten en soms zijn het gerechten waar geen recept voor nodig is. Haal er vooral uit wat jij leuk of lekker vindt en maak je eigen menu, of volg het hele menu, net wat jij wilt! En heb je nog verzoekjes of ideetjes, laat het vooral weten, dan kan ik het een keer meenemen in een volgend menu.

En aan het eind van elk menu zal ik 2 lekkere baksels delen, waar jullie  misschien ook mee aan de slag kunnen als je daar zin in hebt!Deze heerlijke Marokkaanse gehaktballetjes in tomatensaus staan hier regelmatig op het menu. Mijn zoontje is er dol op en ik hoop mijn dochter straks ook! Ik gebruik altijd rundergehakt, maar je kunt ook gemengd gehakt of lamsgehakt nemen bijvoorbeeld. En ik serveer er frietjes bovenop, die neem je gewoon mee als je met je brood wat balletjes en saus oppakt.


Kip tandoori zelf maken moeilijk? Neehoor, echt heel simpel! Je bakt kip met u en knoflook, kruiden erbij en crème fraiche en je bent al klaar! Ik serveer het met rijst en groenten naar keuze (sugar snaps bijv).

Boerenkoolstamppot met worst(foto: www.lekkerensimpel.nl)

Stamppot boerenkool met (vega) rookworst
Hollandse winterkost! Wij eten regelmatig stamppot, eigenlijk nooit met worst, maar meestal maak ik het met gehaktballen. En qua recept, dat heb ik niet echt. Ik kook kruimige aardappels met (in dit geval) boerenkool in een grote pan met water en zout gaar. Afgieten en dan lekker stampen met melk en boter en op smaak brengen met zout en peper. 


Wij eten graag maaltijdsalades, met pasta, rijst of aardappel bijvoorbeeld. Deze met aardappels, gerookte zalm en dille is simpel, maar heerlijk!


Deze orzo noemen wij vogeltongetjes en in onze familie eet het gerecht shorba (anderen noemen het bijv. mar9a). Een heerlijk gerecht wat een beetje tussen pasta en soep in zit. Nu met stukjes vlees, maar je kunt ook kipfilet gebruiken of het vegetarisch maken.

Kaasgehaktbal met mosterdjus met wortel en doperwten en gekookte  aardappelen - Voedsel ideeën, Aardappel en Vleesrecepten
Aardappels, groenten en vlees
Ook hier weer een gerecht waar ik geen recept voor heb :-). Ik varieer met de groenten en ook met de aardappels (gewoon koken, in schil koken, poffen, stampen tot puree) en natuurlijk met het vlees. Deze week wordt het gekookte aardappels (van de boer!) met doperwten en lamskoteletjes.


Zo romig en cheesy is deze pasta! Ik vind het zelf heerlijk en het is ontzettend simpel om te maken. En je kunt de kipfilet ook gewoon weglaten in dit recept, is ook erg lekker!


LEKKER BAKKEN!


Zien deze er niet leuk uit? Lekkere browniecupcakes, en een topping die je maakt met kloppudding van Dr Oetker. Je kunt daar natuurlijk ook andere smaakjes voor gebruiken.


Deze broodjes zijn zo lekker zacht en luchtig! En met een subtiel sinaasappelsmaakje, echt een traktatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten