Weekmenu week 49

 En ja hoor er is gewoon weer een week voorbij, ongelofelijk! Tijd voor een nieuw weekmenu voor deze week, week 49 alweer, nog maar 4 weken en we zitten in 2021. Hopelijk wordt dat een beter jaar voor iedereen als de coronapandemie eindelijk een halt toegeroepen kan worden. Dat zou een hoop mensen weer opvrolijken en de wereld weer een beetje normaal maken.

Gelukkig kunnen we altijd nog koken en bakken! Met dit menu zet je elke dag weer iets anders lekkers op tafel en blijf je variëren, net als met de vorige menu's. Heb je suggesties? Laat het vooral weten!


Gehaktballetjes in homemade jus
Dit recept van De keuken van Sou heb ik al een aantal keer gemaakt en blijft heerlijk, ook Sami is er dol op. Je kunt het natuurlijk ook met andere groenten serveren of zelfs met rijst, denk dat dat ook heel lekker is!


Mfouar - Marokkaans gestoomd vlees
Als je dit gerecht net kent, denk je misschien "huh, vlees stomen", maar het is echt heel lekker. Het vlees wordt heel mals en zacht en je kunt het op smaak brengen met zout en komijn. Serveer er lekkere bijgerechtjes bij zoals gebakken aardappeltjes en verschillende gekruide groenten.


Jahaa deze rolletjes zijn zo lekker! Gevuld met gehakt en cheddar en geserveerd met homemade big mac saus mmm. Ik krijg er meteen weer zin in! Serveer ze met ovenfrietjes en een salade of juist als bijgerecht bij een soep.


En dan nu wat gezonders, deze heerlijke salade niçoise met tonijn, aardappeltjes en sperziebonen. Ik zei het al eerder, wij eten gerust een maaltijdsalade in de herfst en winter, kan prima! Je kunt er eventueel wat warms bij serveren, zoals een licht soepje of wat stokbrood uit de oven.


Op koude of regenachtige dagen vind ik het leuk om een soep te maken die lang moet pruttelen. Zoals deze zelfgemaakte kippensoep mmm. Ze zeggen ook nog dat het goed helpt als je ziek bent, dus ook nog eens goed voor je!


Een simpele en snelle pasta is altijd fijn, op werkdagen of als je niet zoveel zin hebt om te koken of er moet een kind sporten. Of gewoon omdat je dol bent op pasta natuurlijk! Hier eten wij het meestal maar 1x in de week, omdat man en zoon er niet zo gek op zijn.


Deze vegetarische curry maak je met pompoen, kikkererwten en kidneybonen. Lekker met rijst, tortillachips en Griekse yoghurt of crème fraiche.


LEKKER BAKKEN!


Al jaren een favoriete taart hier, deze brownie-walnotentaart. Het wordt tijd dat ik hem zelf weer eens ga maken, bedenk ik me nu :D


Deze cakejes vond ik zo lekker toen ik ze maakte met mijn basisrecept voor cake met olie! Je gebruikt voor de topping mon chou met vijgenjam, maar een andere jam kan natuurlijk ook heel goed. 


Reacties

Populaire recepten