Cocomelon traktatie met Danoontje

 Hieperdepiep! Mijn dochter Dina is alweer 2 jaar geworden, het klinkt afgezaagd, maar het is waar, het gaat zo snel! Nog een keer zo'n periode en ze gaat naar school! En wat ik dus zo leuk vind, is om traktaties te verzinnen en maken. Zo heb ik al een heleboel ideetjes gedeeld de laatste tijd en nog genoeg inspiratie voor andere traktaties. Ik probeer het gezond en coronaproof te houden, omdat daar veel vraag naar is. Maar wat minder gezond of gewoon lekker ongezond zal ook voorbij komen. Een paar voorbeeldjes: Peppa pig traktatie met bellenblaaslabel, Unicorn traktatietaart, Lego ninjago mueslireep, mandarijn Nemo traktatie of deze fruitmannetjes.

Voor Dina koos ik voor een traktatie met cocomelon thema, dat is namelijk echt haar favoriete tvprogramma. Voor degenen die het niet kennen, cocomelon is een tekenfilm waarin steeds een liedje centraal staat en wordt gezongen terwijl er vanalles gebeurt wat van toepassing is op het liedje. Alles is in het Engels en je merkt echt dat ze in je hoofd blijven zitten haha. Voor degenen die het wel kennen is dat vast herkenbaar! Je vindt het op Youtube of Netflix.

Ik vond niet echt ideetjes op pinterest, dus heb ik een andere traktatie als voorbeeld gebruikt. Deze poppetjes waren namelijk eigenlijk gemaakt met een afbeelding van Bumba, wat ook een heel leuk idee is natuurlijk! Hieronder lees je hoe ik ze heb gemaakt en waar ik de materialen vandaan heb.

Wat heb je nodig:
Danoontjes, groot (of een ander merk yoghurtjes)
Afbeeldingen van Cocomelon, zie hieronder
Papieren strookjes, bijv. Big Bazar of knip ze zelf uit gekleurd papier
Zwarte stift
Dubbelzijdig tape, Action

Bereiding:
Haal de Danoontjes los en zet ze omgekeerd neer.
Sla deze afbeelding op, kopieer hem meerdere keren in Word (zoveel als je nodig hebt) en print ze uit. Knip de logo's uit en plak ze met dubbelzijdig tape op de bovenkant van de Danoontjes.
Teken de leeftijd in het midden van een Danoontje en schrijf eventueel de naam eronder.
Vouw de papieren strookjes om en om tot een zigzagje en plak deze als armpjes aan de zijkanten van de Danoontjes met dubbelzijdig tape. Reacties

Populaire recepten