vrijdag 11 december 2020

Weekmenu week 51

Wat is het koud he! Op zich houd ik er wel van hoor, beter dan al die regen en waterkou die je soms hebt. En sneeuw lijkt mij ook wel weer eens leuk! Vorig jaar had ik eindelijk eens op tijd snowboots en een sneeuwbroek voor mijn zoontje in huis (normaal ben ik altijd te laat namelijk) en kwam er geen sneeuw. Gelukkig past hij ze nog :-) En ik heb ook nog een leuk skipakje van hem in maat 74 voor Dina. Wie weet!


Afgelopen week hebben jullie het weekmenu weer goed bekeken en vooral de homemade frikandellen waren populair. Dat snap ik, het is ook heel leuk om je eigen snacks te maken! De homemade kipcorns die ik wat later plaatste, deden het ook goed. Daar wil ik nog eens een vegaversie van proberen. Voor komende week wat winterse gerechten met deze kou!


Lamsvlees met pruimen

Dit Marokkaanse gerecht maakte ik zelf gisteren, was alweer een tijd geleden en smaakte heerlijk! Ik gebruik gedroogde pruimen en vaak ook gedroogde abrikozen of tutti frutti. Je kunt er ook nog kweeperen bij doen (wel eerst stoven in water met kaneel en suiker). 


Boerenkoolstamppot met worst
(foto: www.lekkerensimpel.nl)

Stamppot boerenkool met (vega) rookworst
Hollandse winterkost! Wij eten regelmatig stamppot, eigenlijk nooit met worst, maar meestal maak ik het met gehaktballen. En qua recept, dat heb ik niet echt. Ik kook kruimige aardappels met (in dit geval) boerenkool in een grote pan met water en zout gaar. Afgieten en dan lekker stampen met melk en boter en op smaak brengen met zout en peper. 


Tchichasoep
Deze goedgevulde soep maak je met gerstekorrels, in Marokko noemen ze dat iewzan (berbers) of tchicha (Arabisch). Ik koop het ook altijd daar, en neem dat dan mee naar Nederland. Maar hier kun je het ook bij Marokkaanse winkels vinden. Lukt dat niet, dan is bulgur of couscous ook heel geschikt!


Canneloni

Een heerlijk rijk pastagerecht van pastarolletjes (canneloni) met gehakt, spinazie en tomatensaus. Nasi goreng
Zelf nasi maken zonder pakjes en zakjes? Dat is echt niet moeilijk hoor! Serveer met kroepoek, pindasaus en een eitje en smullen maar!Heb je nou nog satesaus over? Maak er dan deze heerlijke kipsaté-pakketjes van, al jaren een succes hier in huis (en daarbuiten :D). Lekker met een groentensoepje bijvoorbeeld!


Ik krijg het al warm van deze foto haha! Een simpel gerecht en zo lekker! Je gooit alles in een braadslede en de oven doet het werk.

LEKKER BAKKEN!Hoe leuk is deze appeltaart met sterretjes? Een beetje in kerstsfeer en heerlijk als je hem warm eet met wat slagroom erbij.Looking good he! Zo smaken ze ook :D Zachte chocolademuffins met bovenop een heerlijk driehoekje toblerone (toch nog steeds 1 van mijn favo chocolaatjes).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten