Weekmenu week 51
Wat is het koud he! Op zich houd ik er wel van hoor, beter dan al die regen en waterkou die je soms hebt. En sneeuw lijkt mij ook wel weer eens leuk! Vorig jaar had ik eindelijk eens op tijd snowboots en een sneeuwbroek voor mijn zoontje in huis (normaal ben ik altijd te laat namelijk) en kwam er geen sneeuw. Gelukkig past hij ze nog :-) En ik heb ook nog een leuk skipakje van hem in maat 74 voor Dina. Wie weet!
Afgelopen week hebben jullie het weekmenu weer goed bekeken en vooral de homemade frikandellen waren populair. Dat snap ik, het is ook heel leuk om je eigen snacks te maken! De homemade kipcorns die ik wat later plaatste, deden het ook goed. Daar wil ik nog eens een vegaversie van proberen. Voor komende week wat winterse gerechten met deze kou!
Lamsvlees met pruimen
Dit Marokkaanse gerecht maakte ik zelf gisteren, was alweer een tijd geleden en smaakte heerlijk! Ik gebruik gedroogde pruimen en vaak ook gedroogde abrikozen of tutti frutti. Je kunt er ook nog kweeperen bij doen (wel eerst stoven in water met kaneel en suiker).
(foto: www.lekkerensimpel.nl)
Deze goedgevulde soep maak je met gerstekorrels, in Marokko noemen ze dat iewzan (berbers) of tchicha (Arabisch). Ik koop het ook altijd daar, en neem dat dan mee naar Nederland. Maar hier kun je het ook bij Marokkaanse winkels vinden. Lukt dat niet, dan is bulgur of couscous ook heel geschikt!
Canneloni
Een heerlijk rijk pastagerecht van pastarolletjes (canneloni) met gehakt, spinazie en tomatensaus.
Zelf nasi maken zonder pakjes en zakjes? Dat is echt niet moeilijk hoor! Serveer met kroepoek, pindasaus en een eitje en smullen maar!
Reacties
Een reactie posten