20 hapjes voor kerstdiner of kerstontbijt op school


Degenen met kinderen op school of het kinderdagverblijf zullen vaak deze week weer aan de slag moeten voor een kerstdiner of kerstontbijt op school. Weten jullie al wat jullie gaan maken? Ik zie op de lijsten vaak dezelfde hapjes voorbij komen (veel met knakworst of wraps), maar je kunt nog zoveel meer leuke en lekkere dingen maken, die echt niet veel tijd hoeven te kosten. Zeker als je maar voor een paar kinderen wat hoeft te maken (zoals bij ons voor 8 kinderen). Ik heb hier wat tips voor lekkere hapjes voor een kerstdiner of ontbijt. 10 hartige hapjes en 10 zoete hapjes. Niet moeilijk te maken en erg lekker voor kinderen! Hoop dat er wat leuks voor jullie bij zit! 

10 x hartig

Rendierburgertjes

Deze burgertjes maakte ik vorig jaar voor het kerstdiner bij mijn zoontje op school. We hebben ze eerst van tevoren een keertje uitgetest bij de lunch en na goedkeuring maakten we ze opnieuw voor op school. De oogjes kun je inmiddels bij veel supermarkten krijgen (bij de bakspullen) en voor de geweitjes kocht ik de Partymix van Chio, daar zitten nog andere zoutjes in die je gewoon lekker op kunt eten :D De cranberry (deze niet opeten!) kun je eventueel vervangen door een rode bes. 

Kerstborrelboom_3

Francesca maakte deze voor volwassenen, maar voor kinderen is hij natuurlijk ook hartstikke leuk. Gebruik tomaatjes, stukjes kaas, druiven, komkommer. Ideaal als je weinig tijd hebt en toch iets leuks neer wilt zetten. En je kind kan hier uitstekend bij helpen!

Kerstgehaktballetjes

Ook dit hapje zette ik vorig jaar op mijn blog en kreeg ik veel leuke reacties op en later foto's van mensen die het hadden uitgeprobeerd. Heb je geen uitsteekvormpje gebruik dan een papieren sterretje en snijd er omheen met een mesje. En het leukste staat het wel om er zaadjes op te strooien, maar je kunt bijvoorbeeld ook Italiaanse kruiden nemen. De prikkertjes heb je bij supermarkten, Action en Dille&Kamille.

 photo c77e6ed7-a015-4b44-8f3c-dacdcb05cddf_zps44ef31e4.jpg

Deze kleine kerstboompjes maak je heel simpel van pitabroodjes, zoute stokjes, guacemole en paprika. Zien ze er niet vrolijk uit?

Kerstsaucijzenbroodjes

Wie is er niet dol op saucijzenbroodjes? Ik denk maar weinig mensen. En nog lekkerder (en beter) is het als je het zelf maakt. Het enige dat je nodig hebt is bladerdeeg, gekruid gehakt, wat eigeel om te bestrijken en een klein stervormig uitsteekvormpje. Wat je ook kunt doen is grotere sterren uitsteken, daar het gehakt tussen doen en deze sterren afbakken en daarna op een satéprikker zetten. 

kerstboom recepten kerst kinderen

Ook deze zien er weer zo leuk uit! Misschien wat meer gepriegel om de komkommer goed te krijgen, maar als je eenmaal de smaak te pakken hebt, gaat het makkelijker.

Sandwichboompjes

Deze sandwichjes kun je hartig maken, maar ook zoet natuurlijk. Voor kerstkleurtjes is het leuk om het witte brood te combineren met bijv. rode en groene tapenade (eventueel even wat fijner malen met je staafmixer). De lolliestokjes heb ik van de Action, maar je kunt ook satéprikkers nemen.

kerstboom pizza's

De meeste kinderen lusten wel pizza, deze kleine in kerstboomvorm zullen dan ook gegarandeerd en succes zijn! Varieer met het beleg zodat ieder kan kiezen wat hij lekker vindt. Een kerstboomuitsteker vind je bij kookwinkels of bijv. dille en kamille.

Kerstkebab
Hartige toverstokjes Productfoto ID Shot 560x560:
(Foto van www.jumbo.nl)
Deze spiesjes kun je maken naar eigen smaak. Fruit, vleeswaren, kaas, groenten, wat je maar wilt! Eindig met een mooi sterretje van kaas en je kerstkebab is klaar!

Kerstboomwraps
Afbeeldingsresultaat voor kerstboomwraps
Wil je toch wraps doen en ze leuk serveren? Dan is dit wel een leuke manier! Het idee is van Libelle, maar daar worden wel wat ingewikkelde ingrediënten gebruikt, maak ze gewoon op jouw manier en serveer ze als een kerstboom met een echte piek!

10 x zoet

Ferrero rendieren

Hoe leuk zijn deze? De rendiertjes maak je gemakkelijk van tevoren van bruin en beige karton. Plak er oogjes en een ferrero op en klaar ben je! 

Kerststerretjes met M&M's

Naast de rendierburgertjes maakte ik vorig jaar met Sami nog snel deze leuke koekjes. Supermakkelijk en ze zien er zo leuk uit! Deze gingen heel hard met het kerstdiner. Voor het spuiten van de gezichtjes doe ik gesmolten chocolade in een boterhamzakje waar je een klein puntje vanaf knipt, werkt perfect!

kerstboom van bladerdeeg en nutella:
(Foto via pinterest)

Deze mooie boom maakte ik in groep 1 voor Sami. Alleen deed ik een appeltaartvulling in plaats van Nutella, dat kan dus ook! En je kunt ook een hartige maken, een kaasstengelboom bijvoorbeeld of een met pesto of tapenade. 

Marshmallow sneeuwpopjes

Oke deze zijn ietsje meer werk, maar je kunt ze wel van tevoren maken, op je vrije woensdag bijvoorbeeld. En ook deze gaan als een speer, let maar op!


Met een marshmallow en chocolade maak je deze leuke chocorendieren. De oogjes maak je bijv. van marsepein of fondant.

Afbeeldingsresultaat voor oreo truffles christmas

Mijn oreobonbons maak je echt in een handomdraai. Je kunt nu bij AH kerstspikkels kopen, leuk om die dan bovenop te strooien. Of maak verschillende toppings, nog feestelijker!

Nutellaboompjes

De grote kerstboom kun je natuurlijk ook als kleine boompjes maken. Leuk als je daarvoor een uitsteekvormpje hebt. Anders teken je een kerstboompje, knip je hem uit en snijd je met een mes er omheen. 

kerst pancakes

Heb je kerstuitsteekvormen in huis? Bak je pancakes dan eens in die vormpjes voor leuke kerstpancakes. Versier naar keuze en iedereen zal smikkelen!

Oreo kerstballetjes

Oreo is natuurlijk al superlekker, maar met deze versiering tover je ze om in kerstballetjes en worden ze niet alleen lekkerder, maar ook mooier! Ik dompel hiervoor Oreokoekjes in gesmolten witte chocolade en garneer ze met sprinkles naar keuze. Voor de bovenkant kocht ik rollen met Rolo's. Deze zijn helaas niet per stuk verpakt, dus heb ik ze er allemaal uitgehaald en het gouden papier van de binnenkant in stukjes verdeeld om de Rolo's er per stuk in te verpakken.

Watermeloen kerstboompjes
Watermelon Christmas trees
(Foto van www.eatingvibrantly.com)

Met een kerstboomuitsteker maak je ook deze lekkere watermeloenkerstboompjes, gezond en heerlijk! Of snijd zelf met een mes, een driehoek en een stammetje, net zo makkelijk!


Reacties

Een reactie posten

Populaire recepten