25x bakken zonder ei


Omdat ik steeds vaker vragen krijg voor recepten zonder bepaalde producten (vanwege een allergie of een dieet bijv.), zet ik de komende 5 dagen elke dag een lijstje online met mijn recepten die je kunt maken als je die allergie hebt of dat dieet volgt. Van tevoren vroeg ik jullie al op instagram en facebook welke overzichtjes jullie het liefst zouden willen zien en dit is het geworden:

1. Bakken zonder ei
2. Lactosevrij bakken
3. Koolhydraatarme recepten
4. Glutenvrij bakken
5. Vegan

De eerste is een lijstje van 25 recepten om lekker te bakken zonder ei! Vooral koekjes blijken daarbij makkelijk te maken te zijn en ook zoete broodjes kun je vaak goed zonder ei maken. Cakes, cupcakes en taarten wordt lastiger, maar aan het eind plaats ik wat linkjes naar recepten van anderen die daar wel iets voor hebben bedacht. Wist je bijvoorbeeld dat je ei goed kunt vervangen door appelmoes (50 gr per ei) of banaan (een halve banaan per ei). Lees daar meer over op veganchallenge.nl.

Oja jullie vroegen ook naar bakrecepten zonder suiker, maar die heb ik helaas vrijwel niet. Ik gebruik wel vaak minder suiker dan in een origineel recept stond, maar helemaal zonder doe ik eigenlijk niet. Dus dat gaat helaas niets worden! Maar nu eerst 25 heerlijke baksels (of no bake) zonder ei!


De bekende Marokkaanse pindakoekjes die smelten in je mond.

2. Twixbroodjes
Zoete broodjes met een vulling van twix, hoe lekker wil je het hebben? Bestrijk de bovenkant niet met ei, maar met melk en tadaa ze zijn ei-vrij!

3. Sfenj
Ik ken versies van deze Marokkaanse donuts waar eieren in gaan, maar deze versie is ei-vrij. Superlekker en verslavend (als je ze begint te eten, hou je niet meer op!).

Supersimpel en iedereen vindt ze lekker! Je kunt hier trouwens ook allerlei andere koekjes (zonder ei) voor gebruiken.

De meest bekeken en gemaakte koekjes van mijn blog, al jaren een succes!

Deze broodjes maak ik ook al jaren, ook hier geldt: bestrijk de bovenkant niet met ei, maar met melk en je hebt ei-vrije zoete broodjes.

Traditionele Marokkaanse dadelkoekjes, vergeet vooral het oranjebloesemwater niet, dat geeft net die extra smaak aan het koekje.

8. Tiramisu zonder ei
Niet echt een baksel natuurlijk, maar wel erg lekker en zonder ei, als je in plaats van lange vingers biscuitjes zonder ei gebruikt! Ik hou sowieso niet van ei in mijn tiramisu, dus ik maak het altijd zonder ei. Ook leuk om in een springvorm of cakevorm te maken zodat je hem kunt serveren als taart.

9. Appel-frambozentaartjes
Met bladerdeeg kun je veel ei-vrije gebakjes maken. Met appel, perzik, Nutella of chocoladepasta en ga zo maar door. Deze taartjes met appel, framboos en een kruimeltopping zijn zo lekker!

Heb je eenmaal koekjes of biscuitjes gevonden waar geen ei in zit (bijv. Oreo of speculaasjes) dan kun je daar allerlei lekkere no bake taarten mee maken. Garneer ze steeds weer anders en je heb elke keer een nieuwe taart. Niemand die vermoed dat die zachte lagen geen cake zijn!

Ook deze koek maak ik al jaren en smaakt elke keer weer verrukkelijk. Je kunt ook pecannoten of amandelen gebruiken.

12. Kinder bueno cheesecake
Deze cheesecake kan niemand weerstaan, je hoeft hem niet te bakken en hij barst van de kinderbuenosmaak, jammie! Let op: ik gebruikte chocolate chip cookies, maar daar zit meestal ei in. Je kunt andere koekjes zonder ei gebruiken voor de bodem, bijv. oreokoekjes.

Oerhollandse kletskoppen, supersimpel om te maken, ook lekker met een bolletje ijs als dessert.

15. Chocolade-fudgetaartjes
Deze taartjes maak je met maar 5 ingrediënten (en nog wat witte choco bovenop), hoe fijn is dat? Ook hier weer: zorg voor ei-vrije koekjes voor de bodem.

16. Baklava
Sticky zoete baklava met notenvulling, zo lekker! Gebruik filodeeg van goede kwaliteit en het kan niet misgaan!

Een van de simpelste baksels die er zijn: boterkoek. Gebruik echte roomboter en geen margarine. En bestrijk de bovenkant niet met ei, maar met melk en dan is hij echt ei-vrij.

Nog een traditioneel Marokkaanskoekje, filodeegdriehoekjes met een vulling van zelfgemaakt amandelspijs en honing.

19. Mini cheesecakes met frambozen en witte chocolade
Superlekkere no bake cheesecakejes die er ook nog eens mooi uitzien. Neem voor de bodem koekjes waar geen eieren in zitten en je bent eivrij bezig!

Simpele koekjes met een verrassende smaak!

21. Zachte pretzels
Toen ik deze broodjes maakte, kwam ik eigenlijk op het idee voor de allergielijstjes, nog een lekker zacht zoet broodje zonder ei!

Simpeler dan dit kan bijna niet, proberen zou ik zeggen!

Een van de meest populaire koekjes op mijn blog en dat snap ik, ze zijn erg lekker!

Mooie en heerlijke bonbons, probeer ze eens uit!

Een ei en vetvrije kruidkoek die ook nog eens goed smaakt en luchtig is (dus geen zware kost), dat is dit recept voor kruidkoek dat ik van een buurvrouw kreeg.

En wil je nou een cake of taart bakken zonder ei? Kijk dan bijv. eens hier voor wat recepten:


Reacties

Een reactie posten

Populaire recepten