Weekmenu week 48

 

Elke keer als ik een weekmenu maak denk ik nu, jeetje alweer een week voorbij! De tijd gaat zo snel, cliché, maar waar. Het menu van vorige week was weer een succes zag ik aan de bezoekerscijfers, leuk! Al is het ene gerecht wat populairder dan het andere, dat kan natuurlijk. Ik heb zelf trouwens toch wat andere dingen gemaakt haha, ik vond ineens verse bietjes en daar een lekkere salade mee gemaakt en toen ik marmita wilde maken, waren mijn aardappels op en kon ik door een zieke dochter de deur niet uit. Toen maakte ik maar mijn heerlijke couscous tfaya, geen slecht alternatief haha!


Voor komende week heb ik weer een leuke variatie aan gerechten en twee lekkere baksels klaarstaan, veel plezier ermee!

Ik ben dol op de Griekse keuken, de smaken van citroen en oregano behoren echt tot mijn favorieten. In dit gerecht trekt de smaak van citroen bijv helemaal in de aardappeltjes en dat is zo lekker! Deze traybake zoals zulke gerechten ook wel worden genoemd, is echt supersimpel. Je gooit alles bij elkaar in een braadslede, schuif hem in de oven en wachten tot het gaar is! Salade erbij en klaar ben je!Oke, dit klinkt misschien als een gekke combinatie, maar het is ontzettend lekker! Het is een gerecht dat mijn vader vroeger al maakte, denk dat hij het ergens uit een tijdschrift heeft geknipt, dat deden mijn ouders nog wel eens. De saus is echt in een mum van tijd klaar, pasta erbij en eten maar! Ideaal dus op een drukkere dag.

Deze salade maakte ik zelf dus afgelopen week, met verse bietjes! Je poft deze in de oven (in aluminiumfolie) en dat is zoveel lekkerder dan die voorgekookte in plastic. Ik serveer er bijvoorbeeld kippenpootjes bij voor een complete maaltijd.

Kaasgehaktbal met mosterdjus met wortel en doperwten en gekookte  aardappelen - Voedsel ideeën, Aardappel en Vleesrecepten
Aardappels, groenten en vlees
Deze week weer eens gewone AGV: aardappels, groenten en vlees. Ik varieer met de groenten en ook met de aardappels (gewoon koken, in schil koken, poffen, stampen tot puree) en natuurlijk met het vlees. Deze week wordt het gekookte aardappels (van de boer!) met sperziebonen en lamskoteletjes.

Ik maakte het dus afgelopen week al, maar voo volgende week zet ik het op het weekmenu voor jullie. Voor Marokkaanse couscous is het echt not done om de couscous te wellen, je hoort het te stomen in een stoompan. Dat lijkt ingewikkelder dan het is hoor, je hebt alleen wel even wat meer tijd nodig. Deze versie met tfaya maak ik met kip, gekaramelliseerde uien, rozijnen en amandelen. Mijn zoontje houdt niet zo van de uien, dus voor hem doe ik wat stukken pompoen erbij, dat vindt hij heerlijk!


Zoals elke week, zet ik ook weer een burger op het menu. Deze kipburger met satesaus is zo lekker, echt de moeite waard om uit te proberen! Liever geen satesaus uit de winkel? Maak het dan zelf met dit recept.


Het is nog steeds de tijd voor pompoen, en deze pompoensoep is heerlijk met de steeds kouder wordende dagen. Wij eten gerust soep als maaltijd, zeker als je er broodjes of hapjes bij serveert. 


Ken je deze cake van AH? Vast wel! Met dit recept maak je hem zelf en dat is zo lekker! Ook de banketbakkersroom maak je zelf, dat kost je echt nog geen 10 minuten!

Deze koekjes zijn zo heerlijk, ik heb ze ook in mijn boek opgenomen. Sticky en knapperige rolletjes boordevol nootjes mmm. Je kunt trouwens ook andere nootjes gebruiken.

Reacties

Populaire recepten