vrijdag 4 december 2020

Weekmenu week 50

 

Afgelopen week hebben jullie veel gekeken naar de brownie-walnotentaart uit het weekmenu van week 49. En ik maakte hem zelf ook weer eens in mijn nieuwe bakvorm van Darnastore (via instagram). Deze week weer een nieuw weekmenu en ben benieuwd welk recept het populairst zal zijn!

Trouwens de pepernotentiramisu uit mijn overzicht met 10 lekkere sinterklaasrecepten doet het ook goed, en terecht, is zo lekker! Ik zag dat bij kruidvat alle sinterklaaslekkernijen 1+1 gratis zijn, dus ook de pepernoten/kruidnoten. Inslaan dus!

Kiptajine met honing en amandelen
Goh dit heerlijke gerecht was ik bijna vergeten! Ik at ooit een soortgelijke tajine in een restaurant in Brussel en heb dat daarna nagemaakt. Echt heel lekker en heb het daarna regelmatig gemaakt. Dat wordt weer eens tijd dus! Je kunt het met couscous eten, maar Marokkaans brood past er ook prima bij.

Deze plaatpizza staat hier regelmatig op het menu. En hoewel ik in het verleden gevarieerd heb met de toppings, willen de mannen hier eigenlijk het liefst steeds hetzelfde: (homemade) tomatensaus, tonijn, paprika en olijven. En het liefst zonder kaas! Dus vaak doe ik een deel met kaas voor mij en een deel zonder kaas voor hen. In mijn vorige oven (een combimagnetron) werd de bodem nooit krokant, heel irritant! Een pizzasteen is dan een goede oplossing, zie een link in het recept. Ik heb die nu niet meer nodig, in deze oven zit een speciale pizzastand en die werkt perfect!(Foto www.stamppotrecepten.nl)

Hutspot
Hollandse stamppot is echte winterkost en alhoewel ik het ook buiten de winter maak, is het natuurlijk het lekkerst als het echt koud is. Ik serveer het met gehaktballen en jus, maar je kunt erbij serveren wat je zelf lekker vindt of gewend bent natuurlijk. En heb je stamppot over? Maak er dan de volgende dag deze heerlijke stamppotkoekjes van, ideaal!


Piyaz salatasi - Turkse witte bonensalade

Deze Turkse witte bonensalade is weer eens wat anders en erg lekker! Bovendien zijn peulvruchten heel gezond, dus doe je ook nog eens wat goeds. Serveer er lekker Turks brood bij en bijv wat vlees of kip.


Homemade frikandellen
Jaja, zelf frikandellen maken! Met dit recept is dat niet moeilijk en lekker dat ze zijn! (Oven)frietjes erbij en een salade en smullen maar!


Kip teriyaki noodles
Hier thuis eten we niet zo heel vaak Oosters, maar deze noodles zijn een uitzondering. Sami vindt ze heerlijk en houdt ook van sugar snaps! Het is ook nog eens snel te maken, dus ideaal op een drukke dag.


Courgettesoep
Groene soep noemt Sami dit, en het is de enige manier waarop hij courgette eet, in stukjes lust hij het niet, maar zo in een soepje dus wel (het gaat om de structuur denk ik). Serveer bij deze soep bijvoorbeeld deze bladerdeegstengels met roomkaas.


LEKKER BAKKEN!


Dit is eigenlijk geen baksel natuurlijk, maar een lekker toetje is natuurlijk ook wel eens leuk om te maken! Deze donut tiramisu is simpel te maken en zoooo lekker!


Deze cake is al jaren een van onze favorieten. Je kunt het moeilijk uitleggen, maar Griekse yoghurt voegt echt iets toe aan de smaak én structuur van de cake. Je moet m gewoon een keer proberen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten