maandag 30 november 2020

10x de lekkerste sinterklaasrecepten


Het is weer sinterklaastijd! En of je nou kinderen hebt die nog geloven, het wel of niet viert ,je ontkomt niet aan de lekkernijen die horen bij deze tijd: kruidnoten, speculaasbrokken, taaitaai, gevuld speculaas, schuimpjes, noem maar op! Ik ben er allemaal even dol op en vooral op de mierzoete kikkers en muizen hihi. Al koop ik ze eigenlijk niet, omdat ze zo ontzettend zoet zijn.  

Ik heb hier een heerlijk overzicht van 10 sinterklaasrecepten voor je, geniet van pepernotencupcakes, pepernotenbrownies, homemade gevuld speculaas en taaitaai of maak een speculaascake, ook ontzettend lekker. 

Oh en mochten de potjes koek- en speculaaskruiden op zijn, maak dan gewoon je eigen kruiden met dit recept, superhandig en smaakt precies hetzelfde!

Voor al mijn sinterklaasrecepten, zie hier!


Maak eens een sint tiramisu met pepernoten en chocolade. Deze lekkere toetjes bevatten bovendien geen alcohol of rauwe eieren, dus iedereen kan hiervan genieten!

Een heerlijke zachte cake met subtiele speculaassmaak, gegarneerd met witte chocolade en nootjes, hemels! Ik gebruik hiervoor mijn basisrecept voor cake met roomboter.

3 ingredi├źnten en maximale smaak, dat vind je in deze speculaasfudge. Supersimpel, want je gooit alles bij elkaar en daarna in een vorm. Opstijven en in vierkantjes snijden en klaar ben je!
Is dit geen gouden combinatie? Kruidnoten, witte chocolade en oreo, jammie! Ik maak de kruidnoten zelf, maar je kunt natuurlijk ook kruidnoten uit de winkel gebruiken.
Vroeger was ik dol op gevuld speculaas uit de winkel, maar sinds ik het zelf maak, lust ik die van de winkel niet meer (dat nadeel heb ik vaak met alles wat ik zelf maak). Het lijkt misschien moeilijk, maar dat valt reuze mee, echt! Je kunt er trouwens ook gevulde speculaaskoeken van maken met dit recept.
Pfff echt dit moet je proberen! Ik maak al jaren brownies met het recept van Nigella Lawson en ik combineerde ze eens met karamel en kruidnoten, zo goed!
Maak eens zelf taaitaai met je kinderen, steek leuke figuurtjes uit het deeg en ze zullen het prachtig vinden!


Verras je kids (of jezelf) eens met deze pepernotenpancakes, superlekker! Je kunt ook schuddebuikjes gebruiken overigens.
Echte cadeautjes zijn het, deze truffels die je maakt van speculaasjes, roomkaas en chocolade.
Ik ben gek op hazelnoot-schuimtaart, maar deze versie met speculoos (of speculaas) is ook ontzettend lekker!
1 opmerking: